rtopbox-contact

rtopbox-nieuwsbrief

Boskabouters door Goodwill verblijd met nieuw spel- en speelmateriaal!

Dagbehandeling jonge kind ‘De Boskabouters’ uit Hardenberg heeft met dank aan Goodwill Media nieuw spel- en speelmateriaal mogen uitzoeken! Voor de kinderen die de dagbehandeling bezoeken is een grote verzameling speelgoed en ontwikkelingsmateriaal aanwezig, geschikt voor diverse ontwikkelingsfases en voor verschillende interesses. Om steeds opnieuw de vaardigheden te stimuleren en nieuwe uitdagingen te bieden is het fijn om de kinderen af en toe ook nieuw materiaal aan te kunnen bieden. 

Magneten

Pedagogisch medewerker Corine vertelt: “Met de waardecheque van Goodwill hebben we een grote doos Smartmax aangeschaft. Hiermee kunnen kinderen lekker spelen en ontdekken hoe magneten werken. Het stimuleert hun ruimtelijk inzicht en fantasie.”

Motoriek
De pedagogisch medewerkers kozen ook voor nieuw sorteerspel van het merk Grimms. “Het mooie is dat de kinderen hiermee kunnen spelen, maar ook sorteren, tellen of kleuren herkennen. Oudere kinderen gebruiken de houten pincetten om de figuurtjes in de bakjes te krijgen en oefenen daarmee hun fijne motoriek”, licht Corine toe.

Klok

Als derde is er een grote Time Timer klok aangeschaft. Hiermee kan visueel inzichtelijk worden gemaakt hoe lang iets nog duurt. Corine: “Op de behandelgroep wordt deze elke dag veel gebruikt, bijvoorbeeld om duidelijk te maken hoe lang het nog duurt voor er opgeruimd moet worden.”

Over De Boskabouters
Dagbehandeling Jonge Kind (DJK) ‘De Boskabouters’ in Hardenberg richt zich op kinderen in de leeftijd van 1½ tot en met 6 jaar, die in principe, in aanleg, normaal begaafd zijn. De kinderen die de dagbehandeling bezoeken hebben op één of meerdere ontwikkelingsgebieden een achterstand en mogelijk is er sprake van een ontwikkelingsstoornis. Bij elk kind dat de dagbehandeling bezoekt, richten wij ons op het vergroten van de vaardigheden van het kind, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind. We bereiden het kind voor op zijn schooltijd en zoeken samen met ouders en een multi-disciplinair team naar de juiste school voor het kind. De kinderen komen op doordeweekse dagen naar de dagbehandeling, dit kunnen enkele dagdelen of hele dagen zijn.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

facebooktwitterlinkedInyoutubeemailhome