rtopbox-contact

rtopbox-nieuwsbrief

De Fietswerkplaats; jongere Kelody helpt een handje mee!

Kelody woont in een woongroep van Trias in Zwolle. Omdat ze het zonder fiets moest stellen, tipte haar mentor haar eens contact op te nemen met Jeroen Beckers van de Trias Fietswerkplaats. Op woensdag- en donderdagmiddag helpt ze ambulant hulpverlener Jeroen nu in de werkplaats. “Ik vind het hartstikke leuk om er te zijn. Ik kom verschillende mensen tegen en doe anderen er een plezier mee om fietsen op te knappen. Het is voor mij ook gelijk een goede manier van dagbesteding, omdat ik even niet naar school ga. Ik merk dat ik best wel handig ben in het opknappen van fietsen – terwijl ik dat daarvoor niet had gedacht – en ook dat ik het mooi werk vind.”

Trias Fietswerkplaats

“We zijn laatst bij een meidengroep geweest waar jonge alleenstaande minderjarige vluchtelingen wonen. Er waren wat problemen met hun fietsen. We hebben daar een uitgebreide rondleiding gehad en ik kan me nu beter voorstellen hoe het is om daar te wonen. Ik heb samen met een jongen van de crisisopvanggroep de fietsen van de meiden opgeknapt. Zo beleef ik elke keer weer nieuwe dingen. Ik heb nu ook een fiets voor mezelf bij de fietswerkplaats op geknapt. En ik ben daar super trots op!”

Fietswerkplaats ’t Zwaluwnest
De Fietswerkplaats is een initiatief van Trias Assist en Jeroen Beckers, ambulant hulpverlener bij Trias. Bij de fietswerkplaats kunnen jongeren, onder begeleiding, hun eigen fiets opknappen. Ook kunnen ze meehelpen fietsen op te knappen voor andere jongeren die begeleiding krijgen vanuit Trias.

Adres: Westenholterweg 68, 8042 AJ, Zwolle. Openingstijden: woensdag- en donderdagmiddag van 13.00-17.00 (andere tijden in overleg). Contact: Jeroen Beckers, j.beckers@trias-groep.nl 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

facebooktwitterlinkedInyoutubeemailhome