rtopbox-contact

rtopbox-nieuwsbrief

Kijktip: ‘De Opvoeders’ (9 april)

De Opvoeders is een nieuw programma van de EO over opvoeding. Vanaf 9 april elke maandag om 22.10 uur op NPO 1

In ‘De Opvoeders’ geven vijf gezinnen hun opvoedmethode prijs. Kleine camera’s op diverse locaties in huis registreren hoe het er achter de voordeur aan toegaat. Wat zijn de dagelijkse routines en welke normen en waarden gelden hier? Hoe verdeel je aandacht en energie bij een energieke meerling?

Opvoeden is een eervolle taak, maar regelmatig ook een ingewikkelde puzzel waarin iedereen weleens flink de mist in gaat en die elke ouder anders invult. Het nieuwe EO-programma ‘De Opvoeders’ toont een wereld van herkenning voor iedere ouder en helpt ons om te leren van elkaar.

Panel van Opvoeders
De beelden worden bekeken en geduid door ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont. Daarnaast worden de opvoedkwesties voorgelegd aan een panel van ruim honderd Nederlandse opvoeders. Zij laten weten of zij situaties hetzelfde of juist anders zouden aanpakken.

De gezinnen
In ‘De Opvoeders’ maken we kennis met de families Elabeidi, Mosselman, Ravenshorst, Roelvink en Van der Terp. Vijf totaal verschillende gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden en met een andere aanpak in de opvoeding.

Bron: EO, online
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

facebooktwitterlinkedInyoutubeemailhome