rtopbox-contact

rtopbox-nieuwsbrief

Krachtig in Beeld

Fotografie als aanzet voor nieuwe overtuigingen en gedrag

Ambulant hulpverlener Ellinor Hellemans heeft ruim 25 jaar ervaring in de jeugdhulp. Onder de noemer ‘Krachtig in Beeld’  zet zij sinds voorjaar 2016 fotografie in bij begeleidingstrajecten van Trias. Met aandacht voor het versterken van het zelfbeeld van ouders en kinderen, inzoomen op positieve interactie en het weer trots en blij kunnen zijn met zichzelf. Een mooie aanzet voor nieuwe overtuigingen en gedrag!

Duwtje tot beweging

Ellinor: “Het beeld dat iemand van zichzelf heeft is bepalend voor het resultaat van de begeleiding. Wanneer je met een goed gevoel naar jezelf kunt kijken, vind je jezelf waard om verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld in relatie tot je kinderen of tot jezelf. Het laat je anders kijken naar jezelf en je gezin. Je bent op dat moment geen cliënt of de ouder met problemen, maar iemand met eigenheid, uitstraling en kracht. De sessies ‘Krachtig in Beeld’ maken zichtbaar wat er al is en geven het duwtje om dingen in beweging te brengen.”

Krachtig in beeld kan voor het behalen van verschillende doelen worden ingezet:

  • Positieve aandacht geven, zodat ouders zich als persoon gehoord voelen en gezien worden. Ze krijgen tools mee om zich te kunnen ontspannen.
  • Verbeteren van de relatie en het contact tussen ouder enkind door samen een fotosessie te doen.
  • Inzicht geven in iemands zelfbeeld en de invloed die dat heeft op het dagelijks leven.
  • Ouders laten ervaren wat het oplevert om tijd, energie en aandacht te geven aan zichzelf, in plaats van te zorgen voor anderen. Welk voorbeeld geef je hiermee aan je omgeving/ kinderen?
  • Leren op een andere manier naar zichzelf te kijken: niet in detail maar naar het gehele plaatje kijken.
  • Laten ervaren dat iemand de moeite waard is en dit ook voelen en geloven.
  • Op een ongedwongen manier, buiten in de natuur met fotografie als middel in gesprek te zijn, tijdens het lopen blijf je in contact met jezelf en met elkaar.
  • Een tastbare herinnering meegeven van een moment dat ze zich ontspannen en sterk voelen, een bevestiging van een positief moment die ze vast willen houden.

Een moeder over Krachtig in Beeld:

“Ik zag dat mijn zoon een moment alleen met mij toch stiekem leuk vond en genoot van mijn aandacht en liefde. Ik zag dat ik trots mag zijn op mezelf en dat ik het best goed doe om ons gezin draaiende te houden.”

Werkwijze

De fotosessie vindt bij voorkeur buiten plaats zodat er letterlijk en figuurlijk rust en ruimte ervaren kan worden. Afhankelijk van de vraag zal er meer gecoacht of meer gefotografeerd worden. Het arrangement wordt op maat samengesteld met één tot twee contactmomenten van ongeveer 2 uur. Krachtig in Beeld kan worden ingezet via een beschikking van het sociaal wijkteam.

Meer informatie of een gezin aanmelden? Ellinor Hellemans is bereikbaar via (038) 456 46 00 en per mail.

Doen wat werkt: verhalen die spreken

Het fotowerk in het onlangs verschenen ‘Doen wat werkt’ met negen ervaringsverhalen van jongeren en ouders is ook verzorgd door Ellinor Hellemans!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

facebooktwitterlinkedInyoutubeemailhome