rtopbox-contact

rtopbox-nieuwsbrief

Steunouder Kampen: kick-off 2 november

In Kampen is Trias vanuit innovatiegelden van deze gemeente gestart met het project Steunouder. Steunouder Kampen biedt ouders die de opvoeding of verzorging van hun kind (tijdelijk) als pittig ervaren, de ruimte om op adem te komen. Donderdag 2 november is de kick-off vanaf 15.30 uur bij MFC t Ukien (Korteweg 4). Welkom!

 

Preventieve insteek
Steunouders zijn vrijwilligers die een kind een dag(deel) per week rust, regelmaat, structuur en gezelligheid bieden. Het gaat om kinderen met ouders die zelf onvoldoende vangnet hebben of voor andere vragen al een beroep doen op hun vangnet. Steunouder heeft een preventieve insteek, is aanvullend aan het bestaande vrijwilligersaanbod en wil (zwaardere) professionele zorg voorkomen.

Uitbreiding in de regio
Steunouder Nederland bestaat inmiddels 5 jaar. Ook in Zwolle en Twente is Steunouder actief. Steunouder Nederland onderzoekt of meer gemeenten in de regio interesse hebben in de introductie van Steunouder binnen hun gemeente. De structurele inbedding van Steunouder wordt ondersteund door een donatie van het VSB Fonds.

Meer informatie: Marjan Holthuis, coördinator Steunouder KampenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

facebooktwitterlinkedInyoutubeemailhome