Tussenstand campagne ‘Mag ik bij jou?!’; ruim 30 aanmeldingen!

De wervingscampagne voor nieuwe pleeggezinnen waarbij Trias nauw samenwerkt met 13 gemeenten, draait op volle toeren! Na de aftrap op 1 november 2017 is er campagne gevoerd in Ommen, Hardenberg, Hattem/Heerde/Epe en Zwartewaterland.
Via allerlei kanalen is er lokaal veel publiciteit gemaakt, elke maand in een andere gemeente. Elke campagnemaand wordt afgesloten met een informatieavond voor potentiele pleegouders. En dit levert ontzettend veel belangstelling op; in totaal zijn de vier informatiebijeenkomsten door 275 geïnteresseerden bezocht. Inmiddels hebben 33 gezinnen de stap genomen om verder te gaan met het screenings-en opleidingstraject voor pleegzorg. Een prachtige tussenstand na vijf maanden!

Wat werkt:

  • Krachten bundelen: de publiciteit vanuit de gemeente, Trias (en collega pleegzorgorganisaties) en pleegouders versterkt elkaar.
  • Alle uitingen hebben effect: uit de evaluatie op de avonden blijkt dat mensen zowel digitaal het bericht hebben opgepikt via facebook, twitter, website, nieuwsbrieven, als ook fysiek via spandoeken, posters, flyers en krantenartikelen.
  • Dicht bij huis: Mensen gaan sneller naar een avond in de eigen gemeente of woonplaats.
Op dit moment staat Olst-Wijhe bol van de pleegzorg (op 19 april is hier de informatieavond). Staphorst, Zwolle en Raalte staan voor mei en juni nog op de agenda. Na de zomer zijn Steenwijkerland, Dalfsen en Kampen aan de beurt.
Kijk HIER voor de data en locaties.

Trias Pleegzorg maakt mooie matches op Beursvloer Zwolle

Tijdens de Beursvloer Zwolle worden maatschappelijke organisaties  op beursachtige wijze in contact gebracht met bedrijven en ondernemers. Trias maakte 11 april een aantal mooie matches tijdens de editie van 2018.

– Om inwoners van Zwolle enthousiast voor pleegzorg te maken, plaatst De Peperbus voorafgaand aan de informatieavond pleegzorg op 30 mei in Zwolle een interview met een pleeggezin.
– Personal Publish heeft Trias een interview van 1,5 pagina in hun Zwolse glossy aangeboden.
– Het Zwols Balletjeshuis stelt 60 zakjes met unieke en authentieke snoepje beschikbaar voor de belangstellenden die in mei naar de informatieavond pleegzorg in Zwolle komen
– Voor een intervisiebijeenkomst van pleegzorgbuddy’s mag Trias gebruik maken van een vergaderruimte bij Hofvlietvilla (inclusief koffie en thee!)
– Trampolinecentrum Rebound World wordt het decor van een ontmoetingsmiddag voor eigen kinderen van pleegouders. In totaal mogen er 40 kinderen gratis komen springen! Voor pleegkinderen volgt er later dit jaar nog een kortingsactie voor toegangskaarten voor Rebound.
– En tot slot stelt Bistro De Stadshoeve zich beschikbaar als locatie voor een ontmoetingsmoment voor pleeggezinnen uit Stadshagen. Naast de ruimte verzorgt de Stadshoeve ook de catering.

Wij danken bovenstaande bedrijven voor hun aanbod en betrokkenheid bij pleegzorg!


Kijktip: ‘De Opvoeders’ (9 april)

De Opvoeders is een nieuw programma van de EO over opvoeding. Vanaf 9 april elke maandag om 22.10 uur op NPO 1

In ‘De Opvoeders’ geven vijf gezinnen hun opvoedmethode prijs. Kleine camera’s op diverse locaties in huis registreren hoe het er achter de voordeur aan toegaat. Wat zijn de dagelijkse routines en welke normen en waarden gelden hier? Hoe verdeel je aandacht en energie bij een energieke meerling?

Opvoeden is een eervolle taak, maar regelmatig ook een ingewikkelde puzzel waarin iedereen weleens flink de mist in gaat en die elke ouder anders invult. Het nieuwe EO-programma ‘De Opvoeders’ toont een wereld van herkenning voor iedere ouder en helpt ons om te leren van elkaar.

Panel van Opvoeders
De beelden worden bekeken en geduid door ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont. Daarnaast worden de opvoedkwesties voorgelegd aan een panel van ruim honderd Nederlandse opvoeders. Zij laten weten of zij situaties hetzelfde of juist anders zouden aanpakken.

De gezinnen
In ‘De Opvoeders’ maken we kennis met de families Elabeidi, Mosselman, Ravenshorst, Roelvink en Van der Terp. Vijf totaal verschillende gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden en met een andere aanpak in de opvoeding.

Bron: EO, online


Oproep aan studenten: wonen in een Trias-pand!

Trias is druk doende met de opzet van een nieuw project. De insteek is dat vanaf medio mei jongeren vanaf 16 jaar, die toe zijn aan meer zelfstandigheid, maar nog niet in staat zijn volledig zelfstandig te wonen, hier kunnen verblijven met ambulante begeleiding.

Jongeren helpen jongeren
Daarnaast worden er twee studenten gezocht die kosteloos in het Trias-pand kunnen wonen en een ‘voorbeeldfunctie’ hebben. De jongeren voor wie dit project wordt opgezet, dienen zelf in staat te zijn hulpvragen aan te geven en uit te kunnen stellen.

Ben jij de student die dit aanspreekt? Lees dan de VACATURE voor hoofdbewoner. Wij zoeken twee hoofdbewoners.


Terug naar school!

“Ik ben sterker geworden en steviger gaan staan. Letterlijk en figuurlijk! Dat komt door Jamile. Ik vind hem grappig en aardig en kan goed met hem praten!”

Levi (11) sport al een paar maanden met Jamile Zaoudi, sportpedagoog bij Trias. Jamile kreeg Levi weer enthousiast voor school. De jongen ‘viel uit’ door de stress die hij ervaart in de klas, maar ook vanwege scheidingsperikelen thuis.

“Levi en Jamile zien elkaar wekelijks in de sportschool. Hoe stel je grenzen, hoe mag je boos zijn, hoe kun je emoties fysiek aanpakken en meer,” vertelt zijn moeder enthousiast. “Motivatie, doorzettingsvermogen, faalangst, zelfvertrouwen, omgaan met winst, verlies en tegenslag … het komt allemaal aan bod. En Levi mag ook vriendjes meenemen om te trainen!”

“Jamile keek ook al eens mee op school. En met de aanmoediging van Jamile neemt Levi nu ook deel aan een teamsport. Dit alles verbetert zijn zelfbeeld en geeft hem steeds meer (veer)kracht. Als ouder heb ik soms ook 1-op-1 gesprekken met Jamile. Waar loop ik tegenaan? Wat is mijn aandeel in situaties en hoe kan ik patronen doorbreken … En Levi? Levi gaat ‘gewoon’ weer naar school! En bereidt zich nu voor de overstap naar de middelbare, natuurlijk samen met Jamile.”

Meer informatie over de inzet van sport en jeugdhulp?  info@trias-groep.nl


Louise Rouwhorst deelnemer aan thuiszitters-debat 14 maart: praat mee!

Idealiter doen kinderen zoveel mogelijk mee in het onderwijs. Maar soms is een situatie zo complex dat ouders, organisaties en scholen er samen niet uitkomen! Op dit moment zitten er in de gemeente Zwolle circa 300 kinderen in de leeftijd 4 tot 18 jaar thuis (februari 2018) *1

Debat 14 maart
‘De thuiszitters’ is het onderwerp van gesprek tijdens een debat van het CDA op woensdagavond 14 maart in Zwolle, met medewerking van onze eigen bestuurder Louise Rouwhorst en voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert.

Dullaert is sinds juni 2016 actief als aanjager van het thuiszitterspact, dat beoogt dat in 2020 geen enkel kind langer dan drie maanden thuiszit zonder passend aanbod van onderwijs en/of hulpverlening.

Focus op 4-12
Meedoen klinkt heel simpel, maar dat is het niet voor iedereen, bijvoorbeeld wanneer je een beperking hebt. Soms is maatwerk nodig om naar school te kunnen, maar wat als les volgen voor een kind moeizaam is of niet gaat? Hoe kunnen we er voor zorgen dat die afstand niet ontstaat? Welke stappen kunnen we daarvoor in de basisperiode van een kind (4-12 jaar) zetten? Wees van harte welkom en denk/praat mee! Vanuit de hulpverlening, vanuit het onderwijs, als ouder(s) en meer.

Locatie en tijd
Debat thuiszitters: woensdag 14 maart om 19:30 – 21:30 in de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a.

De avond wordt ingeleid door Jan Nabers lijsttrekker van het CDA Zwolle

Te gast zijn:

  • Marc Dullaert, voormalig Kinderombudsman en landelijk aanjager aanjager van het thuiszitterspact, over de actuele stand van zaken
  • Henk ter Wee, voorzitter van het college van bestuur van de Vivente-groep, draagt bij vanuit werkervaringen
  • Louise Rouwhorst, bestuurder Trias, draagt bij vanuit werkervaringen

* 1 Data gemeente Zwolle. Maar cijfers geven maar een beperkt beeld; wat te denken van de verborgen thuiszitters die ingeschreven staan op school maar al minimaal vier weken de school niet bezoeken en meer.


Samen aan de bal blijven: voetbalclubs blikken terug in boekwerkje

Vroeg signaleren en positief stimuleren! Dat is de insteek van de sportcoach. De sportcoach van Trias ondersteunt en begeleidt leiders, trainers, kaderleden (en ouders) in de omgang met kwetsbare kinderen.

Trias heeft de sportcooach met succes twee jaar ingezet bij zes Twentse voetbalclubs.
Dinsdagavond 13 februari blikten de sportcoaches van Trias met vertegenwoordigers van de voetbalclubs, in de kantine van Achilles ’12 in Hengelo, terug op het succesvolle project. Onder meer met de presentatie van een boekwerkje met gebundelde ervaringen. KLIK HIER om het boekwerkje digitaal in te zien.

Graag een printexemplaar? Mail redactie@trias-groep.nl 


Veel belangstelling bij informatieavond pleegzorg in Heerde

Ruim 80 belangstellenden bezochten 30 januari de informatieavond over pleegzorg in Heerde! Dit was de derde bijeenkomst in de campagneperiode ‘Mag ik bij jou?!’.

Van november 2017 tot november 2018 is er elke maand een informatiebijeenkomst in een gemeente in de regio om meer mensen enthousiast te maken zich aan te melden als pleegouder. Voorafgaand aan de informatieavond wordt er in de betreffende gemeente campagne gevoerd met veel aandacht voor pleegzorg in de lokale media, op schoolhekken en de bibliotheek. Trias trekt hierbij nauw op met de gemeente, wijkteams en collega-pleegzorgorganisaties.

40 extra pleegzorgplaatsen

Na de eerste twee bijeenkomsten in Ommen en Hardenberg hebben zich al 12 mensen/stellen aangemeld om verder te gaan met het traject van pleegouder. De totale doelstelling van het campagnejaar is 40 extra pleeggezinnen. De reguliere werving van Trias leidde tot gemiddeld 30 nieuwe pleegzorgplaatsen per jaar. Met de extra inspanningen beogen we er dus 10 extra te realiseren.

Meer informatie: Esther Rooseboom

Trias en SOTOG samen sterk voor ontwikkelingskansen kinderen en jongeren

Trias en SOTOG werken al jaren samen om kinderen ontwikkelingskansen en continuïteit te bieden in hulpverlening en onderwijs, onder andere met onderwijs-zorgarrangementen. Het doel is dat een kind weer (speciaal) onderwijs kan volgen en ouder(s) en verzorger(s) handvatten hebben om hun kind te begeleiden en op te voeden. Zonder, of met zo min mogelijk hulpverlening. Over de samenwerking binnen de DJK/Onderwijs-zorggroep ‘Het Kraaiennest’ en de Onderwijs-zorgklas voor VSO zijn nu informatieflyers beschikbaar.


Informatieavond pleegzorg Heerde: 30 januari

Ook in Epe, Hattem en Heerde zijn pleegouders hard nodig! We zoeken mensen die een kind stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis )werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden!

Pleegzorg iets voor jou? Kom dinsdag 30 januari naar de vrijblijvende informatieavond in De Spikke in Heerde. KLIK HIER